Blogger Widgets

Saturday, 21 January 2017

Instablog


Malam ni abang berbunga-bunga nak jadi sweeper yang berjaya. (Faham-faham je lah) . Mohon lutut abang tak buat hal macam trip ke Nuang ritu. . #igers #ig #igersmalaya #huaweip9 #leica #saintcatherine #winter #egypt #instablog

Thursday, 12 January 2017

Permaisuri Dingin



Sudah lima berlalu tahun, 
aku di sini jauh diterbang, 
Aku pinta Tuhan susun,
jadilah aku anak dagang, 
Hasrat kedua ku pohon,
citaku tak dihalang,
Asyik berpanas berembun,
ku mahu bayu dingin datang.

Hati-hati dengan apa yang kau pinta.

Lima tahun limalah juga musim salju, 
Bayu ku pinta bukan selalu selembut bayu, 
Kadang-kadang ia kencang mengherdik pintaanku dulu, 
"Ini pilihan, harapan, kemahuan, keinginan mu, 
Pelanginya engkau ambil, celanya kau tak mahu?"

Sudah lima musim sejuk, 
Satu ku jalani tanpa terkutuk, 
Empat lagi pula penuh cela, busuk.

Empat yang teruk.

Dua pertama kesannya tak lama. 
Pedih sebentar lalu terlapuk. 
Hanya dibiar, lalu berhabuk.

Yang ketiga jadikan ku bimbang, 
Ada tetamu sudah bertandang, 
Dia, pembunuh utama wanita seluruh dunia, 
Satu dari lapan menerima kunjungannya, 
Kunjungannya tidak kan terduga.

Dia sangat biadap, 
Datangnya menghendap, 
Mereka memanggilnya 
'pembunuh senyap'.

Lalu menyebabkan yang keempat.
Yang keempat ini lebih dahsyat, 
Yang keempat ini datangnya penuh amuk, 
Yang keempat ini merobek menusuk, 
Aku dipukul dipikul dibuang dihempuk, 
Sehingga kuat kakiku kini terduduk, 
Melayan hati pedih berkecamuk, 
Mendengar khabar paling buruk, 
Dia kini sudah tiada lagi.

Insan yang ku sayang juga enam yang lain, 
kini cuma terbayang walau tersangat ingin, 
ku peluk tubuhnya dalam angin dingin, 
Dahinya ku cium tangannya ku pimpin, 
Meminta segala maaf, memohon segala izin.

Tangisan apa pun tak mampu kembalikan, 
Batang tubuh permaisuri hatiku, kerinduan. 

Musim dingin kini semakin berlalu, 
Lalu bersama insan ku rindu, 
Ibu. 

Semoga ibu di kalangan hamba-Nya yang soleh. 
Diampunkan dosa, dikurniakan syurga, dijauhkan seksa kubur dan neraka.

13 Januari 2017

#musimsejuk #instablog

Wednesday, 28 September 2016

Instablog


بالنسبالي احسن حاجه في التنزه الجماعي دا ان انا عملت صحاب جديده كتير. و دلوقتي عارف اني قادر اعيش من غير Rahman. Pada akulah bendalah paling best join komuniti hiking ni, aku boleh kenal ramai kawan baru. Dan sekarang aku rasa aku dah boleh survive tanpa Rahman 😌. Haha kbye. Cc @rahmanslumber93 #hiking #hikers #hike #hikersslambercommunity #hikersmalaya #hscxtabur #tarbiahpuncak #instablog #igers #igersmalaysia #berterabur di #tabur #bukittabur #bukittaburwest

Monday, 29 August 2016

Instablog


بارك الله لكما و بارك عليكما وجمع بينكما في الخير

Beginilah style kalau tangkap gambar. Gaya apa pun tak reti nak buat, kayu je, tak macam budak² lain.

At least Fauzul ada jugaklah tangan utk dipegang  Haha  .

Kepada Sang Suami

Tahniah Fauzul berjaya mendirikan rumah tangga dengan kekasih pilihan hati. Semoga berkekalan ke hembus akhir nafas kamu, dan sehingga kehidupan seterusnya. Semoga engkau suami yang soleh, isteri kau isteri yang solehah dan keturunan yang lahir dari kau berdua jugak solehin. .

Kepada Sang Isteri

Tahniah Fatin Izzati kerana menjadi isteri Fauzul. Sungguh Fauzul orangnya antara yang terbaik yang aku pernah kenal. Engkau berdua nampak synchronise bersama. .

Kepada keduanya

Kita manusia biasa yang pasti ada kurangnya. Sebab itu sabar adalah perkara yang paling banyak dinasihatkan oleh orang yang sudah berkahwin. . Sorang kawan ada cakap masa majlis semalam, orang yang senyap² ni lah yang tetiba je kahwin.

Betul, buat apa nak dihebahkan kalau tak komfem lagi? Boleh jadi ianya tak menjadi. Jadi kau rasa?

#crema #instablog #instagood #wedding #igersmalaysia #

Sunday, 21 August 2016

Instablog


Memori ditinggal belakang.
Alhamdulillah habis dah trip 2 hari 1 malam kat Tioman. Trip last minute yang menjadi, tanpa ada sebarang unsur lipat-melipat (baca: sembang).

Lepas ni boleh dah masing² kembali ke kehidupan yang menyeronokkan, kecuali zaim sebab zaim tak habis praktikal lagi.

***

Terima kasih kepada Angah Epi, dan keluarga. Sungguh trip ni akan jadi krik² dan berbajet besar tanpa bantuan Angah dan keluarga.

Juga terima kasih kepada our unsung hero, Muhajir yang sanggup turun dari kuantan menyelamatkan kami² yang terdampar ni.

#tiomanisland #pulautioman #igers #igersmalaysia #aman di #tioman #instablog #menantuabahawak #brocuba